Publié le 28 Décembre 2015
Comme d'habitude je ne sais pas si je la tiendrais (vu que j'ai frôlé le CH dimanche)
Je vais donc tenter un chapon aux langoustines, because écrevisses Niet YPASICI
donc à bientôt
Une question : à quoi se rapporte ce dicton provençal ? Le top, c'est si vous me donnez la composition qui vous aidera (salade d'été)
""Quand si fa l'insalado fau qu'aquéu que mette la sau fougue ùn sage, lou que mete lou vinaigrè un avare, lou que mete l'oli un prodigue ; l'ensalado va bèn salado, pau vineigrado, é bèn ouliado""
A propos de la cuisine provençale
De tout tèms la civilisacioun estènt vengudo dóu caire dóu soulèu, eiço, espliquarié-ti pas perqué li tres quart di cap cousinié dóu mounde soun francès e que li tres quart di cap cousinié francès soun prouvençau?
Nòsti paire qu’èron de fin lipet, li agradavo miès ço qu’es requist que ço qu’es aboundous.
La cousino prouvençalo es diferènto de la cousino franceso, es diferento tambèn de la cousino italiano; la cousino prouvençalo es unico au mounde, es la soulo que capito
Et après ça, on dit que j'exagère